Ismerje meg a 2019-es év hivatalos színét, a korallvöröst!

  Kategóriák: Divattrendek, Exkluzív, Színek,
30. Dec'18

Ahogy minden évben, az idén is a Pantone vállalat kihirdette az év színét, amely 2019-ben nem más mint a korallvörös. Ez a szín fogja uralni az elkövetkezendő 365 napot nem csak a divatban. A belső, grafikai és csomagolási dizájntrendek is erre alapoznak, sőt a művészetben is érzékelhetjük majd. Ha Ön is követi a legújabb trendeket, minimum egy korallvörös darabnak helyet kell találnia ruhatárában.

A korallvörös megválasztásával a Pantone vállalat arra szeretne rámutatni, hogy az élet nem csak a közösségi oldalakról és a digitális technológiákról szól. A 2019-es év színe a 16-1546 szám alatt található a színpalettán és elsősorban a komfortot, melegséget, gyengédséged és meghittség hangulatát hivatott az életünkbe hozni. Mi teljes mértékben egyetértünk a Pantone-val, hiszen már a korallvörös látványa is tengerparti melegséggel önti el testünket.

Az év színe korallvörös

Az élet és intimitás színe

A korallvörös az intimitás és optimizmus jelképe ellentétben a 2018-as év színével, az ultraibolyával. A Pantone szavait idézve a korallvörösben az ember gondtalanság iránti vágya és játékossága testesül meg. E természetes szín a modern élet változatosságát valamint a jelen pillanat fontosságát jelképezi.

A korallvörös szín feledata mindemellett emlékeztetni az emberiséget arra, hogy az élet a Földön kihalóban van. A globális felmegedés bizonyítéka a koralok cáfolhatatlan pusztulása, ezért a 2019-es év színét egyfajta természettiszteletnek is vehetnénk. Amikor ezt a színt látja, jusson eszébe, hogy a természet sokkal több odafigyelést igényel, mint a közösségi oldalak világa.

Divatos korallvörös

Számos divattervező megelőzte a Pantone-t és a korallvöröst már a tavalyi ruhakollekciókba beépítette. A korall szín tökéletesen illik a napsütötte bőrhöz, de a Hófehérkék is bátran viselhetik. Az elmúlt divatbemutatók és divathetek is azt bizonyítják, hogy a korall szín az outfit csodálatosan domináns eleme lehet. Fantasztikusan mutat különböző szabású ruhákon, szoknyákon, kabátokon, köpenyeken vagy kiegészítőkön, sőt körömlakkon is. De ha igázán szeretne az idén felragyogni, kombinálja a korall színt egy monokromatikus outfiten belül.

Az év színe outfitek

Fénnyel telített meghitt belterek

A 2019-es évben a belső dizajnőrök is érvényesülhetnek, sőt mindenki, aki változásra vágyik. Talán nincs is alkalmasabb, kényelmet és meghittséget sugárzó szín, mint a korallvörös. A korall színű berendezés vagy gyönyörű korall falak már első látásra ölelő érzéssel töltik el, ráadásul a lakásba így egy kis retro hangulatot vihet. Persze ez nem azt jelenti, hogy azonnal át kell festenie a nappalit és megszabadulnia a régi kanapétól. A korallvörös esetében elég egy apró változás például egy új szőnyeg, virágváza vagy kép formájában.

Az év színe belterek

Ha 2019-ben kicsit lassítani akar és az élet minden pillanatát élvezni szeretné, vigyen bele egy kis korallvöröst. Ez a szín az élet ünnepe és isméthetetlen friss szelet hoz mindennapjaiba.

Foto Pinterest