Útmutató a nyugodt és békés karácsonyhoz

  Kategóriák: Ihlet ,
19. Dec'18

Mi jut eszébe karácsony hallatán? Stressz, hajsza, karácsonyi készülődés? Vegyen vissza a tempóból és olvassa el a következő sorokat egy forró csésze teánál. Eláruljuk, hogy lehet a karácsonya valóban nyugodt és békés.

A karácsony a szeretet és békesség ünnepe és elsősorban a családról szól és csak azután az ajándékokról és a tökéletesen kitakarított lakásról. Ennek ellenére minden évben elfeledkezünk a karácsony üzenetéről és túl sokat vállalunk magunkra. Próbálja meg az idén más szemszögből felfogni a karácsonyi készülődést és tegyen meg mindent azért, hogy az ünnepek békésen és stressz nélkül teljenek.

Viszlát multitasking

Valaha a multitasking nagy sláger volt, de mi a jó abban, ha egyszerre több dolgot végez, de egyet sem rendesen? Próbáljon meg az elkövetkezendő napokban csak egy dologra összpontosítani. Koncentráljon arra, amit éppen csinál. A karácsony a békesség ünnepe, nem pedig a takarításé. Nem kell sietnie csak azért, mert a szomszédban már minden készen áll.

Karácsonyi ajándékok

Nézzen karácsonyi filmeket

Tegye félre a mobilt és nézzen karácsonyi filmeket. A karácsonyi filmek nézése ebben az időszakban teljes mértékben "engedélyezett". Pihenjen, kacagjon, ismételten nézze meg a felejthetetlen jeleneteket. Közben szürcsölgesse a forró csokoládét, házi puncsot vagy forralt bort és rágcsálja a karácsonyi finomságokat. Filmezzen anélkül, hogy időről-időre ellenőrizné facebook, instagram vagy egyéb közösségi oldalát. Őszintén, mikor nézett utoljára filmet mobil nélkül akezében? Próbálja meg legalább karácsonykor és meglátja, hogy végre teljes mértékben magába szívhatja az ünnepek hangulatát.

Csomagolja be az ajándékokat

Az ajándékok csomagolása során általában már tudatosítjuk, hogy a kárácsony megérkezett. E kreatív tevékenység közben filmeket nézhet vagy karácsonyi énekeket hallgathat. Ajándékcsomagolás közben szerettetel gondoljon arra, akinek az ajándékát csomagolja. Az ajándékot jelölje meg névtáblával, amelyre néhány kedves szót is írhat. Ne stresszeljen. Nem a tökéletes csomagolás a lényeg, sokkal inkább a szeretet, amellyel az ajándékokat csomagolja.

Karácsonyi sütés

Süssön

A sütés nélkülözhetetelnek tevékenysége a karácsonyi időszaknak. Észrevette, hogy sütés közben is gyakran siet, mert még millió dolgot kell elintéznie? Lassítson. Az előző tevékenységekhez hasonlóan, itt is csak a sütésre összpontossítson és ne hagyja, hogy gondolatai elkalandozzanak. Ami késik, nem múlik. Most csak merüljön el a tészta keverésben, mézeskalácsok készítésében, linzerek töltésében és élvezze a konyában terjedő illatokat.

Sétáljon egyet a városban

Tegyen egy esti sétát a kivilágított város utcáiban és egyből ráhangolódik a karácsonyra. Nézelődjön, szívja magába a város gyönyörű hangulatát és nézzen elébe az év legcsodálatosabb ünnepének. Ha mégis valami többet szeretne, látogasson el egy karácsonyi vásárra, ahol barátai körében iszogathatja a forró puncsot vagy forralt bort. Felejtse el a mobilt és közösségi oldalakat, azok itt lesznek az ünnepek után is.

Karácsonyi vásár

Ráhangolódott már a karácsonyra? Élvezze a karácsonyi időszakot az elejétől a végéig. Szánjon időt magára és családjára. Békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!