6 szépségtipp, amelyek egyből elnyerik tetszését

  Kategóriák: Ihlet ,
28. Sep'18

A nők szívesen teszik próbára a praktikus és olcsó szépségtrükköket. Mi összegyűjtöttünk néhányat, melyek segítségével az őszi napokon is sugárzó külsővel büszkélkedhet. Vágjunk hát a dolgok közepébe!

Olajos hajpakolás, vízkő eltávolítása házilág, citromlé a pigmentfoltok ellen? Ezekkel az ötletekkel már különböző videók és divatmagazinok révén megismerkedhetett. De most valami mást mutatunk be. Adjon esélyt a következő, nem annyira közismert és gyakran alábecsült trükkoknek. Íme!

Pedikűr alvás közben

Nem, nem az egzotikus halacskákról lesz szó, melyek lesodorják a bőrfelszín elhalt bőrsejtjeit. Egy egyszerűbb módszert mutatunk be. A nyári hónapok jelentősen megviselik lábunk bőrét. A száraz és repedezett bőr eltávolítása viszonylag könnyű. Nem kell hozzá más csak kozmetikai vazelin és néhány puha zokni. Lefekvés előtt alaposan maszírozza be a vazelint a láb bőrébe, vegye rá a zoknit és bújjon az ágyba. Reggelre a láb bőre puha és hidratált lesz. Hasonló módon járhat el a száraz kezek esetében is, amikor a zoknit kesztyűvel helyettesíti.

Szépségtipp zoknik

Kreol bőrrel ősszel is

Napsütötte bőrre vágyik az év hátralévő hónapjainban is, de nem igazán híve a szoláriumoknak vagy önbarnító termékeknek? Vegye elő a kakaót és készítsen önbarnítót házilag! Fél csésze testápolót 2 evőkanál raw kakaóporral vagy más minőségi kakaóporral keverjen simára és használja zuhanyozás után akár a hagyományos testápoló tejet. Ne ijedjen meg a krém sötétebb színétől, a testen világosabb árnyalata lesz és természetes hatást fog kelteni. A kakaót fekete kávéval vagy erős fekete teával is helyettesítheti.

A halhatatlan kókuszolaj

A kókuszolajról már bizonyára sok mindent hallott, de nem mindenki van tisztában azzal, mi mindenre jó. Nem csak a konyhában alkalmas, de nagyon hatékony a fürdőszobában, sőt a fogaink ápolására is használható. Egy teáskanál kókuszolajat fogmosás előtt vegyen a szájába, nyelvével maszírozza végig fogsorát majd köpje ki az olajat. A kókuszolaj felszívja a szájürekben napközben összegyűlt baktériumokat és mindemellett fehéríti a fogakat. Ha még gyorsabban szeretné elérni, hogy mosolya ragyogó legyen, keverje össze a kókuszolajat a porrá zúzott aktív szénnel és ezzel a masszával rendszeresen tisztítsa fogait.

Szépségtipp fogak

Burgonya – hagyományos, mégis rendkívüli

Ha a szemek alatti körökre eddig csak uborkaszeleteket használt, ennek most vége. Merítsen ihletet a temperamentumos Spanyoloktól, akik az uborkát burgonyára váltották. Takarja le fáradt szemeit 10 percre burgonyaszeletekkel, de legyen óvatos, hogy a burgonya leve ne kerüljön a szemébe. A burgonyában található burgonyakeményítő nagyon hatékony a szem alatti karikák eltávolításában. De ez még nem minden! A reszelt burgonya leve egyesíti a bőr színét, elég felvinni az arcra és fél órán át hatni hagyni.

Depiláció fájdalom nélkül

A laser epilációk, tökéletes zsilettek és egyéb borotvázási módszerek világában még mindig akadnak hölgyek, akik a depilációra szavaznak. És szenvednek, mivel ez a módszer ugyan hatékony, de fájdalmas. Ezt a fájdalmat egy egyszerű trükk segítségével enyhítheti. Néhány kendőbe csomagolt jégkockát helyezzen néhány másodperce a szőrteleníteni tervezett testrészre. A hideg jég érzésteleníti az adott testrészt, a szőretelenítés így fájdalommentes lesz, teste pedig tökéletesen sima.

Szépségtipp depiláció

Az almaecet titka

Az almaecet egy nem igazán feltűnő csodaszer, amely a konyhából a fürdőszobákba is eljutott. Használata elsősorban pattanások ellen ajánlott. Ha miteszeres a bőre, miceláris vizét cserélje fel almaecetre. Természetesen hatása nem egyik napról a másikra nyilvánul meg, ezért némi türelemre is szükség lesz.

Ha Ön is az egyszerűség híve és nem hajlandő fölöslegesen pénzt költeni különböző kozmetikumokra, nézzen szét otthonában. Tegye fel a lábait, lazíttson és kényesztesse magát az olcsó, de hatékony házi szerekkel.