Élvezze a nyár minden pillanatát! Lassítson!

  Kategóriák: Ihlet , Újdonságok,
15. júl'18

Úgy érzi, hogy gyorsan telik az idő? Ha igen, akkor a „slow living“ vagy „live slow“ életstílust Önnek találták ki. A nyár ugyanis ideális időszak arra, hogy életformát váltson és lassítson. A levegő pozitív energiával és a szünidő hangulatával telített ezért ilyenkor sokkal egyszerűbb csökkenteni a tempót. Higgye el, nem csak a lelke, de a teste is meghálálja.

A közösségi hálózatokkal túlzsúfolt gyorsan zajló mindennapokban egyre több ember hódol a jógának, slow fashion mozgalomnak, méregtelenítésnek (a közösségi hálózatoktól is), sportolásnak és egészséges életstílusnak. Ezen szokások betartásával csökkentheti tempóját és élete minden egyes pillanatát teljes mértékben élheti meg.

Éljen offline

A legegyszerűbb és egyben legnehezebb lépés kilépni a közösségi oldalak hálójából. Mindenesetre megér egy próbát. Jelentkezzen ki minden egyes közösségi oldalról legalább egy órára naponta. Ez idő alatt inkább olvasson, bringázzon, sétáljon vagy főzzön valami finomat. A családjával vagy barátaival töltött idő alatt tegye félre mobiltelefonját és mellőzze a mobilozást legalább egy órával lefekvés előtt is.

Nyár és jóga

Tervezze meg a napját

Ahogy rendszeresen váltják egymást az évszakok, az éjjelek és a nappalok, úgy testünk is elvárja a rendszerességet. Lépésről lépésre próbáljon meg változtatni kaotikus mindennapjain. Ébredjen és reggelizzen ugyanabban az órában, tervezze meg a napját úgy, hogy elegendő ideje legyen a sportolásra és a munkára és lehetőség szerint mindig ugyanabban az időben térjen nyugovóra is. Már néhány nap után sokkal jöbb közérzet formájában élvezheti e ütemterv gyümölcsét.

Ápolja testét belülről is

Intsen búcsút az egészségtelen mirelit és fastfood ételeknek. Legalább minden másnap készítsen valami egészséges finomságot. Vásároljon helyi boltokban és termelőknél, főzzön a hazai és az adott évszaknak megfelelő élelmiszerekből. Kerülje a nehezen emészthető rántott és sült ételeket, étrendjét főként gyümölcsökből és zöldségekből állítsa össze.

Nyári ételek

Hidratáljon és pihenjen

A lassabb életforma késlelteti az öregedést is, amely közvetlen összefüggésben van a külső és belső hidratálással. Ügyeljen a megfelelő folyadékpótlásra, a hiányzó folyadékot elsősorban víz formájában pótolja, rendszeresen hidratálja bőrét főleg, ha az napnak van kitéve. Fontos tényező az elegendő mennyiségű és minőségű alvás is, ezért nyáron is feküdjön le időben.

Üljön le és lazítson

A slow életformához való utolsó lépés kicsit talán bizarrnak tűnhet, mivel nem ker. Nem kerül semmibe és nem kell hozzá más, csak egy kellemes ülőhely. Helyezze magát kényelembe, csukja be szemét és legalább 20 percen át lazítson. Ne gondoljon semmire csak élvezze a pillanatot, a csendet, a madarak csicsergését. Ne csinálajon semmit, csak pihenjen minden zajtól és zavaró tényezőtől távol.

Nyári pihenés

A lassabb életforma e gyors világban luxusnak tűnhet, de nem lehetetlen. Csak Önön áll, hogy rendezi életét. Lassítson és élje meg a pillanatot!