Eljött a tavaszi méregtelenítés ideje!

  Kategóriák: Exkluzív, Újdonságok,
16. ápr'19

A tavasz már javában zajlik és sokan a tavaszi fáradtság tüneteivel állnak szemben. Szerencsére ez a tünet-együttes viszonylag egyszerűen kezelhető. A gyógyterápiában az elegendő alvás mellett helye van a tavaszi méregtelenítésnek is.

A tél folyamán az emberek a nap nagy részét bent töltik és étrendjüket a kevésbé egészséges, zsírosabb ételek jellemzik. Ez természetesen megterheli a szervezetet, ami tavasszal a tavaszi fáradtságra tipikus tünet-csoportban nyilvánul meg. A tavaszi méregtelenítést nem csak testünk, de lelkünk is meghálállja. Az alábbi sorokból megtudhatja a megfelelő méregtelenítés folyamatát.

Detox zöld smoothie

3, 7 vagy 30 napos?

Az internet rengeteg detox tippel halmozza el az embereket. A méregtelenítési programok lehetnek drasztikusak, de lehetnek olyanok is, amelyek lehetővé teszik az egészséges életmódra való zökkenőmentes átállást. A megfelelő detox program nem csak a fizikai testünket szabadítja meg a felhalmozott mérgektől, de a lelkünket és az elménket is kitisztítja.

Mielőtt belekezd a kúrába, olvassa el mire számíthat és vajon készen áll-e szembeszálni ezzel a kihívással. A mérlegtelenítés időzítése is fontos. A hektikus hétköznapok nem éppen a legideálisabb napok a méregtelenítéshez, kedvezőbb a méregletelenítést a hétvégére tervezni. Ha három napnál hosszabb méregtelenítésnek szeretné alávetni magát, dolgozzon ki egy egyszerű ütemtervet, amely nem nagyon megterhelő és nem okoz drasztikus energiaszint csökkenést.

Mit lehet és mit nem

  • A méregtelenítés első szabálya a megfelelő folyadékbevitel. A folyadék alatt elsősorban tiszta vizet értünk, de megengedettek az ásványvizek illetve gyógynövényteák is. Tilos az alkohol és kávé fogyasztása.
  • Szervezze meg étrendjét úgy, hogy az utolsó ételt este hét előtt fogyasztja, így a test megpihen és belső szervei regenerálódhatnak.
  • Fontos tényező a minőségi és elegendő alvás, ha szükségét érzi, pihenjen le napközben is.
  • Minden este vegyen egy langyos zuhanyt vagy fürdőt, amelybe néhány csepp illőolajat és Epsom-sót vegyít el.
  • A napot kezdje egy pohár meleg citromos vízzel, amely elindítja az anyagcserét és fejezze be egy nyugtató gyógynövényteával.
  • A méregtelenítés során kerülje a fárasztó sporttevékenységeket, válassza inkább a parkban való sétát vagy a lassú bringázást.

Detox citromos víz

Egyszerű háromnapos detox

A legnagyobb népszerűségnek a háromnapos tisztítókúrák örvendenek. Mivel csak néhány napon át tartanak, az emberek többsége sikeresen véghez is viszi. A háromnapos kúra alatt ugyan nem szabadulunk meg az összes testünkben felhalmozott méregtől, de ideális átmenetet jelent az új étrendre való átalásnál. A háromnapos méregtelenítéshez vásároljon citromot, zellert, fodros kellt, spenótot, sárgarépát, uborkát, áfonyát, banánt, almát, ananászt, mangót, mogyorót és növényi tejet.

A kúra minden napját egy pohár meleg citromos vízzel kezdje. Reggelire készítsen smoothie-t (alapját tegye ki zöldlevelű zöldség mint a zeller, fodros kell vagy spenót). A többi hozzávaló a fantázia szüleménye, de ne feledje, hogy az egészséges méregtelenítő ital nem tartalmaz édesítőszereket. A turmixot higíthatja vízzel vagy növényi tejjel, lehet az kókusztej, mandulatej vag szójatej. A három fő étel között legalább 2-3 órás időközök legyenek. Ha közben farkaséhség támad Önre, egyen valami kis snack-et, például mogyorót, amely nem csak csillapítja az éhséget, de egyben tápanyagban is gazdag.

Ha szebb arcbőrre vagy laposabb hasra vágyik vagy csak jobban szeretné érezni magát a bőrében, próbálja ki a háromnapos méregtelenítő kúrát, amely nem csak megszabadítja Önt a toxinoktól, de pozitív energiával is feltölti.