5 modern beltér: melyiket választaná?

  Kategóriák: Exkluzív, Ihlet ,
22. Apr'19

Szeretné berendezni otthonát, de nem tudja, milyen stílusban? A meghitt otthon kialakítása nem mindig egyszerű. Van aki a minimalizmus híve, van aki a retrót kedveli. Próbáljon ihletet meríteni az alábbi stílusokból.

Szereti, ha minden a helyén van vagy inkább a rendezett káosz támogatója? Rajong a virágokért és a képekért vagy ellenkezőleg,, őrületbe kergeti a túl sok beltéri dekoráció? Különböző modern stílusokról beszélünk, de vajon melyik illik a személyiségéhez?

Minimalizmus

A minimalizmust vagy imádja vagy gyűlöli. De van egy harmadik lehetőség is – egyszerűen ezt a stílust nem érti. Sokak számára a minimalista stílus rideg. Ezt egyrészt a stílust jellemző színeknek – a fehér, szürke és fekete színeknek – és a kevés kiegészítőnek köszönheti.

Bár első látásra a mimimalizmus unalmas, a stílust követő személyek garantáltan nem azok. A minimalista stílus nem vonja el fölöslegesen a figyelmet és teret hagy a fantáziának. Ezen stílus legnagyobb előnyét a végére hagytuk – a kevés bútordarab és kellék kevesebb takarítást jelent, így több ideje marad az Ön által kedvelt tevékenységekre.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Peter und Karsten ???? (@house_of_peter_and_karsten),

Bohó

A minimalizmus ellentéte a bohém stílus. Az így berendezett enteriőrben rengeteg textíliát, virágot és kellékeket talál. Ebben az esetben a fantáziának egyáltalán nem szabunk határt. Megengedettek a színes falak, tarka szőnyegek, párnák, huzatok – egyszóval minden, ami kellemesebbé és otthonosabbá varázsolja a lakását.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ???? natures wall (@natures_wall),

Nem kell színbolondnak lenni ahhoz, hogy beleszeressen a bohó stílusba. Sok bohém enteriőr fekete-fehér színkombinációban pompázik és különböző természetes anyagokból készült kellékekkel van feldobva, ilyenek például a fából vagy szalmából gyártott kiegészítők, arany árnyalatban tündöklő kellékek és virágok. Ne riadjon vissza a rojtoktól, képektől, fali szőnyegektől és jól jegyezze meg, hogy a bohó stílus alapja a rétegezés!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Inspire Your Space (@inspireyourspace),

Retró

Modern enteriőrbe lépett, mégis a nagymamájánál találta magát? Üdvözöljük a retró dizájn birodalmában! Ezt a stílus az 50 - 70-nes évek ihlették. A retró stílusban berendezett belteret azonnal felismeri – geometrikus minták, sima műanyag kiegészítők, tapéták és sakktáblát imitáló csempe – ez mind retró.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kareen Linna / Stylist (@depto2201),

Természetesen nem hiányzik a retró bútor és aki szerencsés az a padláson rátalál néhány időtlen darabra. Jó hír, hogy a bútorboltok is haladnak az idővel és csodás retró darabokat kínálnak. Az egyszerű darabokat válassza, amelyek narancssárga, sárga, barna, zöld, piros és fekete színekben készültek.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Imagicasa® (@imagicasa.be),

Pop art

Az 50-es évek nem csak a retróval büszkélkedhetnek. Ebben az időszakban született meg a pop art irányzat is, amely maximálisan a 60-as években bontazkozott ki. A pop artot az élénk színek, formák és tipikus festőművészet jellemzi. Elég megemlíteni a pop art leghíresebb képviselőjét, Andy Warholt és máris tudja miről beszélünk.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Стрельникова Мария (@strelnikova.maru),

Ez a stílus sokkolni szeretne, ami a színek bolondos kombinációja révén sikerül is neki. A bohó irányzathoz hasonlóan ennél a stílusnál is szabadon érvényesítheti a fantáziáját. Kísérletezzen, kombináljon és használjon a pop artra tipikus képregény stílusú dekorációkat.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pure (@by_____design),

Art déco

A fényűző art déco stílust első látásra felismeri. Az irányzat a 20-as 30-as évek fordulóján született meg és jelentős képviselői között Tomás Gariggue Masaryk is szerepel. Az ezen stílusban berendezett enteriőr kissé nehézkessen hathat, ezért inkább tágas családi házakba vagy nagy belmagassággal rendelkező lakásokba ajánlott.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cordelia Fox (@cordeliafox1),

Az irányzatott a luxust sugárzó anyagok, így például a márvány, fémek, üveg, bársony, selyem vagy szatén jellemzik, de tipikus elemei között megjelennek a kiemelkedő tapéták, padlók és lámpák is. Az art decó stílusú belterekben az arany, fekete, sötét türkíz és fehér színek kombinációját találhatja meg, de az állati minták, masszív vázák és egyedi lámpák is megjelennek dekorációként.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cordelia Fox (@cordeliafox1),

Eltudná képzelni a felsorolt stílusok valamelyikét saját otthonában? Van saját stílusa vagy szívesen kombinálja az egyes irányzatokat?