Százszázalékos napvédelem: de hogyan?

  Kategóriák: Exkluzív, Újdonságok,
18. aug'18

Aranybarna bőr, bájos szeplők és napsütötte világ – ezek mind a nyári napok jellemzői. A nap sugarainak hatása ilyenkor erősebb, ezért ha szereti víz mellett tölteni az idejét, ne feledkezzen meg a megfelelő védelemről.

A napvédelemmel számos cikk foglalkozik, de ennek ellenére nem árt felfrissíteni a már tanultakat. Tanácsaink segítségével a forró nyári napokon nem csak bőre, de hajkoronája is egeszséges marad. Lássuk tehát a medvét!

Bőrápolás

Napozás előtt már szinte rutinosan felvisszük testünkre a napozókrémet, de az arc bőréről gyakran megfeledkezünk. Pedig éppen az arc bőre a legigényesebb és legérzékenyebb, ápolásához ilyenkor magas fényvédő faktorú arckrémet használjon. Ha a forróságban sem tud megválni a sminktől, alkalmazzon UV-szűrős alapozókat. Mivel a nap kiszárítja a bőrt, váltsa fel a hagyományos sminklemosót olajosra és gondoskodjon a megfelelő külső és belső hidratációról. A pigment foltok kialakulásának elkerülése érdekében érdemes jó minőségű kozmetikumokba befektetni.

Testápolás

A testápolás alapja az állandó hidratálás. Zuhanyozás után használjon minőségi testápolót krém, tej vagy olaj formájában. Strandra jövet vigye fel a napozókrémet még akkor is, ha bőre szépen barnul. A napvédő krém nem csak a kellemetlen és fájdalmas leégéstől védi meg a bőrt, de rendszeres használata lassítja a bőr öregedésének folyamatát.

Nyár és napvédelem

Hajápolás

Hajkoronánkat a forró nyári levegő és a hajformázás nagyon megviseli. Ha szeretné megőrizni hajszálainak egészségét minőségi hajápoló készítményeket használjon és rendszeresen alkalmazzon olajos hajpakolást. Ezt otthoni körülmények között is elkészítheti. Mosás előtt kenje be tincseit jó minőségű növényi olajjal, lehet az makadámdió, kókusz vagy olívaolaj, hagyja hatni kb. 20 percig, majd alaposan mossa le. A tűző napon viseljen kalapot, amely nem csak a napszúrástól védi meg, de nagyon stílusos kiegészítőnek is számít.

Bár a nyár a szabadságokkal és lazább életstílussal kapcsolódik össze, van amire mégiscsak oda kell figyelni, ilyen például a megfelelő napvédelem. Bízunk benne, hogy tanácsaink segítségével az elkövetkező hetek is kellemesen, nyugodtan és problémamentesen telnek!