A 2023-as év színe: a Viva Magenta

  Kategóriák: Színek, Ihlet , Divattrendek,
18. jan'23

Az újévvel az év színe is megérkezett. Ez a szín egy teljesen más univerzumba vonz be, a Magentaverzumba. A 2023-as év színe, a Viva Magenta, egyszerűen lenyűgöző.

A Pantone Institute hagyományaihoz híve idén is bemutatta az év színét. A Very Peri néven ismert kék-ibolya árnyalat helyébe idén a vibráló Viva Magenta lép. A 18-1750 kóddal ellátott árnyalat a természetből ered és egy teljesen új erőt fejez ki. Ez a szín tele van lendülettel és energiával, merész, rendíthetetlen és lüktető. A piros árnyalatok családjába tartozó szín örömmel és optimizmussal tölt fel és új lappal indítja a 2023-as évet.

Viva Magenta kiegészítők

Lelkies és örömteli

Ilyen az év színe és ilyenek lesznek azok, akiket körülvesz. A Viva Magenta erőteljes és egyúttal bátorságra és erőre buzdít. A vörös új árnyalata mely tiszta, hamisítatlan örömben gyönyörködik, kísérletezésre és gátlás nélküli önkifejezésre ösztönöz. A Viva Magenta nem ismer határokat, és mindenkit , aki átadja magát neki, szeretettel és életszenvedéllyel vár. Felébreszti benned a lázadót, szellemességet ad és pozitív energiával tölt fel.

Természet ihlette

Szó szerint. A Viva Magenta színt az apró bíbortetű ihlette. Ismerős ez a rovar? Ebből a bogár testéből nyerik az egyik legritkább, de egyúttal legsötétebb és legragyogóbb természetes színező anyagot. Az élénk magenta a természetből ered, és a viselőjét is a természethez köti. Felébreszti benned a természet erejét, serkenti a szellemet és felépíti az erős énedet.

A digitális világból egyre gyakrabban a természetbe menekülünk és áhitattal, tisztelettel tekintünk rá. A Viva Magenta a gyökerekhez való visszatérésünk támogatója és tükrözi a természetes színek iránti vágyunkat. Egyre több élő növénnyel gazdagítjuk otthonunkat, nyugalmat lelünk az erdei fürdőben, próbálunk kapcsolatot teremteni a minket körülvevő természettel. Újra felfedezzük a sportolás, az utazás, a természetben való kikapcsolódás örömét és az egészséges életmód felé hajlunk. Mindebben segítő kezet nyújt a Viva Magenta.

Viva Magenta divat

Életvidám

A Viva Magenta gyönyörű színárnyalata merészségre, vidámságra, és bátorságra ösztönöz. A Pantone Institute által kevert dinamikus mix lázadó és gyengéd egyaránt. A vörös merész, mégis lágy árnyalata hozzájárul a kapcsolatok, együttérzés elmélyítéséhez. A 2023-as év színe magabiztosságot és motivációt kölcsönöz, és pontosan erre van szükségünk a válságok és kaotikus események kezeléséhez.

Világjárvány, háború, gazdasági instabilitás, társadalmi nyugtalanság és bizonytalanság, éghajlatváltozás, és a világ egyéb kedvezőtlen eseményei miatt az emberek reménységre vágynak, és ezt a reményt a Viva Magenta látványa nyújtja. Erőt ad a folytatáshoz és motivál minket a világ fejlesztéséhez. Elszántan, de empátiával ellátva küld minket a nagyvilágba.

A bíbor árnyalat egyensúlyt teremt a meleg és a hideg tónusok között, egyfajta hibrid szín, amely kényelmesen és erőszakmentesen felülmúlja a fizikai és virtuális szintet többdimenziós világunkban. Asszertív, de nem agresszív és nem domináló, inkább önkifejezésre invitál, dinamizmust sugároz és a pozitív jövő teremtésére összpontosít.

Viva Magenta enteriőr

Viva Magenta a divatban és a dizájnban

Érzi azt az erőt? Öltözzön tetőtől talpig az év színébe, ne riadjon vissza és bátran kombinálja a vörös és rózsaszín egyéb árnyalataival. Valami kevésbé merészet keres, de mégis ezzel a szikrázó árnyalattal? Válassza a Viva Magenta színű divat kellékeket – tökéletesen kiegészítik a pasztell árnyalatokat, valamint a kék illetve halványszürkét.

A Viva Magenta friss, kihívó és vidám tónust kölcsönöz a hajának, különösen a hajvégeknek, de ragyogóan mutat az ajkakon, arcon, körmökön. Ez a sokoldalú árnyalat univerzális és minden korosztály, nem és bőrtónus számára hízelgő. A Viva Magentával nem lő mellé.

A 2023-as év színe az enteriőrnek is kedvez. Egy Viva Magenta színű bársony kanapé fantasztikusan feldobja a nappalit, falszín vagy tapéta formájában egyenesen lenyűgöző. Ha nem akar radikális változtatáshoz folyamodni párnák vagy egyéb kiegészítők segítségével is elérheti a kívánt hatást. Egy jellegzetes bútordarab, például egy kényelmes olvasószék csodákat tehet a beltérrel. Egy absztrakt festmény ebben az élénk árnyalatban energiával tölti fel otthonát, és minden alkalommal, amikor ránéz, melengeti a szívét. Gazdagítsa életét a Viva Magenta színnel, és élvezze az év minden napját.

Viva Magenta look hu

Forrás foto: Pinterest